>

Візит до Державної установи „Інститут всесвітньої історії Національної академії наук України” професора факультету політичних наук Загребського університету Лідії Кос-Станішич

7 травня 2012 року відбувся візит професора факультету політичних наук Загребського університету Лідії Кос-Станішич до ДУ „Інститут всесвітньої історії НАН України”. Пані Лідія Кос-Станішич зустрілася з директором Інституту професором А.І. Кудряченко та заступником директора з наукової роботи Г.І. Калінічевою.

Гостя, яка є єдиним фахівцем-дослідником у Хорватії з вивчення країн латиноамериканського регіону, розповіла про політичні студії у Загребському університеті, специфіку вивчення історії міжнародних відносин, підготовку молодих спеціалістів у сфері політичних наук. Під час зустрічі обговорювався широкий спектр питань щодо наукових досліджень проблем всесвітньої історії та міжнародних відносин, зокрема, чільне місце було відведено оцінці нинішнього стану та перспектив дослідження політичної історії ХХ та початку ХХІ століття у Хорватії та Україні. Як зазначила Лідія Кос-Станішич, в Хорватії підтримується інтерес хорватських вчених та викладачів до історії та сучасності країн пострадянського простору та України зокрема.

Результатом зустрічі стала домовленість про налагодження співпраці між Державною установою „Інститут всесвітньої історії НАН України” та Загребським університетом. В перспективі - проведення спільних науково-дослідних робіт та проектів, наукових конференцій, круглих столів, семінарів тощо.

Перейти до початку