>

Участь кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Т.Ю.Перги у конференції («Чорнобиль – поворотний момент або каталізатор? Зміна практики, структур та сприйняття екологічної політики і політик (1970-1999)»

Старший науковий співробітник ДУ «Інститут всесвітньої історії НАН України», кандидат історичних наук Перга Т.Ю. взяла участь у міжнародній науковій конференції «Chernobyl – Turning Point or Catalyst? Changing Practices, Structures and Perceptions in Environmental Policy and Politics (1970s-1990s) » («Чорнобиль – поворотний момент або каталізатор? Зміна практики, структур та сприйняття екологічної політики і політик (1970-1999)», яка відбулась 2-3 грудня 2016 р. в Берліні.

Організатором конференції став Фонд імені Гейнріха Бьолля. На конференції були проаналізовані головні фактори появи антиядерних протестів та мобілізації суспільств, розглянуті різні аспекти впливу аварії на Чорнобильській АЕС на розвиток енергетичного сектору різних країн світу; розкриті суспільні, політичні та інституційні зміни, що мали місце в пост чорнобильський період у країнах Заходу, Східного блоку та в СРСР. 

Перейти до початку