>

Інтерактивна лекція для апарату Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ)

На запрошення Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова група фахівців відділу історії країн Азії та Африки Державної установи «Інститут всесвітньої історії НАН України» у складі завідувача відділу, к.і.н., доц. В.О. Шведа, старшого наукового співробітника, к.і.н., доц. Н.О. Пророченко, старшого наукового співробітника, к.філос.н. О.А. Ауліна провела інтерактивну лекцію «Арабські держави Перської затоки» для співробітників Апарату Ради національної безпеки і оборони України.

Серед питань, які висвітлені науковцями та активно обговорювалися співробітниками Апарату РНБОУ, були: історія виникнення і становлення аравійських монархій; відмінності та протиріччя між сунітами та шиїтами; вплив колоніальних держав на розвиток регіону; фактори, які обумовили нинішню успішність більшості арабських держав Перської затоки; сучасні події на Аравійському півострові та їх значення у контексті інтересів України і глобальних процесів. Особливий інтерес у слухачів викликав аналіз тих чинників, які допомогли аравійським монархіям за короткий історичний термін зробити стрімкий вихід на передові позиції розвитку.

Керівництво Апарату РНБОУ висловило подяку науковцям ДУ «Інститут всесвітньої історії НАН України» за високопрофесійну, змістовну і цікаву інтерактивну лекцію та сподівання на продовження плідної співпраці установ у подальшому.


Завідувач відділу історії країн Азії та Африки
ДУ «Інститут всесвітньої історії НАН України»
В.О. Швед

Перейти до початку