>

Участь кандидата історичних наук, доцента В.В.Солошенко у Mіжнародній весняній академії університету Карла і Франца (м. Грац, Республіка Австрія)

Кандидат історичних наук, доцент В.В. Солошенко брала участь у Mіжнародній весняній академії (12.04-16.04), в одному із найстаріших вищих навчальних закладів Республіки Австрія – університеті Карла і Фанца (1585 р.) у місті Грац, який є центром Федеральної землі Штирія. Грац визнано 2003 р. культурним центром Європи.

У колі науковців з Австрії, Німеччини, Швейцарії, Угорщини та Росії було обговорено важливі проблеми щодо реконструкції, збереження та поширення колективної пам’яті про важливі історичні події, проаналізовано роль колективної пам’яті та можливості її всебічного міждисциплінарного аналізу.

В.В.Солошенко доповідала на тему: «Die Rolle vom kollektiven Gedächtnis osteuropäischen Ländern bei der Analyse des Ersten Weltkrieges  (am Beispiel Russlands und der Ukraine) («Роль колективної пам’яті країн Східної Європи в аналізі Першої світової війни (на прикладі Росії та України)».

Цікавою та плідною була наукова дискусія, в якій брали участь експерти , які спеціалізуються на зазначеній проблемі.

Галерея зображень

Перейти до початку