>

Лекція директора ДУ «Інститут всесвітньої історії НАН України» д.і.н., професора А.І.Кудряченка перед співробітниками та студентами Фрайбурзького університету імені Альберта Людвіга (ФРН)

 

На початку грудня 2013 р. Директор ДУ «Інститут всесвітньої історії НАН України» доктор історичних наук, професор Андрій Іванович Кудряченко виступив із лекцією на актуальну та доволі гостру тему: «Чи є Україна розколотою нацією?» перед співробітниками та студентами Фрайбурзького університету імені Альберта Людвіга (ФРН).

Лекція викликала живий інтерес у присутніх, яких навіть не вміщала конференц-зала. Професор Кудряченко відповів на низку цікавих запитань, розповів про витоки української державності, козацьку добу, відносини України з державами-сусідами, які впливали на подальший розвиток історії України та сучасні особливості державотворення.

Після лекції відбулась цікава дискусія. З огляду на сучасні події, А.І.Кудряченко відповів на питання, пов’язані зі стратегічним вибором сучасного поступу України.

Фрагмент тексту доповіді д.і.н., професора А.І.Кудряченка німецькою та російською мовами дивитись нижче.

Является ли Украина расколотой нацией.pdf
Die Ukraine – eine gespaltene Nation.pdf

Перейти до початку