>

Захоплююча поїздка до Межигір’я

За ініціативою профкому Інституту в передостанній день жовтня відбулось виїзне засідання членів профспілки нашого колективу до резиденції Межигір’я.

Екскурсовод детально розповіла співробітникам про багату історію цього прекрасного куточка української землі, про тих майстрів, які створили цей дивовижний ансамбль природи та архітектури. Водночас, науковці переконливо засвідчили, як невгамовна жадібність, самодурство, клептоманія не рятують від неминучої деградації та розплати тих, хто відмовляється жити по-справедливості і по справжнім законом Божим.

Особливе враження на екскурсантів мали рештки Межигірського Спасо-Преображенського монастиря, чия історія нерозривно пов’язана із такими видатними постатями української історії, як Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Семен Палій, Петро Калнишевський та інші. Монастир упродовж віків був духовним центром козацької України, виконував роль тилової бази Запорізької Січі. У його стінах готувались досвідчені воїни-монахи, які самовіддано боронили рідну землю.

В цілому ж виїзне засідання подарувало членам нашого колективу кілька годин спілкування із прекрасною природою, чистим, прозорим повітрям, додало натхнення та здоров’я, зміцнило відчуття колективної солідарності.

Галерея зображень

Переглянути вбудовану фотогалерею в Інтернеті за адресою:
https://ivinas.gov.ua/novini/zakhopliuiucha-poizdka-do-mezhyhir-ia.html#sigProId4ae45607e5
Перейти до початку