>

Обговорення циклу наукових праць «Україна в Європі: контекст міжнародних відносин»

У контексті запеклих політичних дискусій перед майбутнім Вільнюським самітом східного партнерства ЄС, виглядає достойним особливої уваги те, що для вітчизняних науковців євроінтеграційне прямування країни не є ані несподіванкою, ані предметом для схрещування списів, а радше — об’єктом прискіпливого аналізу й випрацювання зважених концептуальних підходів до зовнішньополітичного курсу країни.

18 вересня 2013 року в стінах Дипломатичної академії України при МЗС України на розширеному засіданні Вченої ради цієї поважної установи відбулося громадське обговорення циклу наукових праць «Україна в Європі: контекст міжнародних відносин», представленого на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2013 року.

До циклу увійшли три колективні монографії — результат фундаментальних досліджень та узагальнюючий виклад науково-теоретичних і науково-рекомендаційних напрацювань двох академічних інститутів — Державної установи «Інституту всесвітньої історії НАН України» та Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. Івана Кураса НАН України, а також ряд інших робіт, що складають цілісний науковий доробок.

Далі читайте в газеті "ДЕНЬ"

Перейти до початку